Přejít na navigaci (přeskočit obsah)
zboží podle znamení:

Magie run a jejich temná stránka

Magie run a jejich temná stránka

Pradávné umění

Magie run má za sebou již dlouhou historii. Mágové, kteří se runami zabývali dotáhli toto umění téměř k dokonalosti. Obecně se jedná o poměrně náročnou záležitost. Při vykonávání magie s runami je třeba přihlížet k mnohým aspektům, jako je roční období, lunární fáze či postavení slunce na obloze. Nejlepší jsou pro magické obřady s runami východy a západy slunce. Magií je však naplněna i půlnoc, proto je vhodná i tato doba. Co se týče lunární fáze, tak velmi vhodný je úplněk a novoluní. Staří mistři museli porozumět přírodním zákonům. Zejména pak museli využít své vnitřní síly. Jen tak mohli totiž runám dokonale porozumět. Runy se nejčastěji využívaly, a stále se i využívají, k předpovědi budoucnosti. Dříve se na ně lidé obraceli i kvůli otázkám ohledně počasí. Zejména kvůli tomu, kdy například zasadit a sklidit, či kdy je dobré vyjet na daleké cesty.

Zlo si vždy najde cestu

Jak už tomu bývá, všeho se dá zneužít a runy nejsou žádnou výjimkou. Zejména na konci 19. století a počátkem 20. století začaly být runy znevažovány okultními spolky. Jednalo se o dobu, kdy nabírali na síle také nacisté. Když se následně dostali k moci, začlenili do své symboliky právě i runy. Například znak SS je zdvojeným znakem runy Slunce. Každý ví, jak vypadá hákový kříž, tak i v tomto případě se prvotně jednalo o jednu z run. V klasické magii má tento symbol sloužit jako ochrana, nicméně nabyl významu zla.

Tímto jsou runy navždy spojeny i se zlem v jeho nejryzejší podobě. Runy však zlo samy o sobě nevytvářejí. Jen jejich zneužití nacisty posílilo jejich temnou stránku. Stále se však jedná o umění, které učí znát přírodní zákony a nese s sebou moudrost. Záleží na každém z nás, zda se vydá po cestě světla či temnoty. A zda runy využije k dobru či zlu.

Komentáře

Další články
Další články
Další články
Další články
Další články
Další články
Další články
Další články
Další články
Další články
Stránky :
1 - 2 - 3   >>

Doporučujeme

Vyhledávání

Košík

celkem:
0 Položek
cena:
0,- Kč

Přihlášení



Registrace

 

nápověda