Přejít na navigaci (přeskočit obsah)
zboží podle znamení:

Oficiální léto začne v sobotu v poledne!

Léto již tuto sobotu!


Je tady letní slunovrat 

21. června 2014 ve 12:51 opouští Slunce znamení Blíženců a vstupuje do znamení Raka. Tento moment znamená velký obrat v běhu roku. Stejně jako rak chodí dozadu, i Slunce teď mění svůj směr. Nastává bod obratu, dny se už více nebudou prodlužovat. V sobotu nastává nejdelší den v roce a nejkratší noc.

Příchod léta aneb zima se blíží 

Přestože 21. červen představuje začátek astronomického léta a nejteplejší dny v roce nás ještě jen čekají, ve skutečnosti je letní slunovrat vlastně již předzvěstí blížící se zimy. Ve Skandinávii a Anglii je tento svátek známý spíš jako Midsummer – střed léta. Na severu Evropy je v tomto období světlo po celou noc. V předvečer letního slunovratu v mnoha zemích probíhají veselé a bujaré oslavy spojené s pálením ohňů, tančením, důležitou roli hrají květy, magické byliny a bdění po celou noc. Ve Švédsku se na slavnostech tančí kolem májky a tento zvyk je dodnes obecně rozšířený. V anglicky mluvících zemích je rozšířená pověst o dvou mytologických králích – dubovém a cesmínovém. Dubový král vládne v té polovině roku, kdy se dny prodlužují – tedy od zimního slunovratu až doteď. Na druhou polovinu roku a období zkracujících se dnů pak přebírá žezlo cesmínový král. O letním slunovratu probíhá mezi králi krutý boj, kdy cesmínový král dubového poráží.

 

 

Slunce s granáty (sleva 15%!)
Tento nádherný přívěsek v sobě zrcadlí vlastnosti Slunce, proto, nošen jako talisman, podporuje zdraví a štěstí. Podněcuje příliv síly a vede tak k větší radosti ze života.
 


Toto téma se často objevuje na slunovratových rituálech, kdy proti sobě obřadně bojují dva muži, z nichž jeden má na hlavě věnec z větviček dubu a druhý z cesmíny. Cesmínový král v tomto boji vítězí. V jiných zemích, včetně České republiky, splynuly tradiční lidové oslavy letního slunovratu se svátkem svatého Jana, který nastane až 24. června.

 

Zvláštní erotické rituály 

Letní slunovrat byl však pro mnoho kultur, včetně Keltů nebo našich předků starých Slovanů, spjatý také s eroticky laděnými rituály. Pro naše dnešní oči jsou lechtivé, někdy až lehce obscénní, ale tehdy měly hluboký magický význam! 

O slunovratové noci se konal zvláštní ceremoniál. Vybraný mladík si stoupl na důstojné místo a v rukou držel obrovský pohlavní úd, vyřezaný ze dřeva. Pak k němu přistoupila jedna z dívek a na dřevěný symbol mužství mu nasadila vlastnoručně uvitý věneček, symbol panenství. Někdy tento úkon prováděly dokonce všechny dívky! 

 

Dřevěná truhla - pokladnice (sleva 10%!)
Krásná a tajemně působící malá pokladnice je opatřena kováním, které umožňuje použití malého visacího zámku a bezpečné uložení vašich magických pomůcek nebo jiných osobních cenností!.
 


Ve starých kronikách se píše, že u starých Slovanů dívky v tuto noc své panenství ztrácely. To znamená vášnivé obřadné milování, kdy bylo jedno, se kterým partnerem se vytratíte od obřadného ohně do okolních lesů. Dokonce bylo jedno, zda jste ženatý nebo vdaná! Mladé dívky se nejspíš snažily o získání sexuálních zkušeností cíleně. Tehdy totiž bylo zvykem, že pro nevěstu je panenství ostuda – jaký to rozdíl oproti pozdějším staletím! 

 

Hledání pokladů

O letním slunovratu se prý v lesích děly pořádně divné věci. Podle legendy v tuto noc kvete kapradí (výtrusná rostlina!) - zamilované páry se proto vydávají ho „hledat“. Zkuste to i vy, třeba se vám to povede. A když ne, tak si to aspoň pořádně užijete :)

Komentáře

Další články
Další články
Další články
Další články
Další články
Další články
Další články
Další články
Další články
Další články
Stránky :
1 - 2 - 3   >>

Doporučujeme

Vyhledávání

Košík

celkem:
0 Položek
cena:
0,- Kč

Přihlášení



Registrace

 

nápověda