Přejít na navigaci (přeskočit obsah)
zboží podle znamení:

Šperky – překrásní magičtí pomocníci

sperky

Zajímáte se o esoteriku, věštění nebo čarování? V tom případě vám rozhodně nesmí chybět ten správný šperk! Magické šperky mají celou řadu vzácných účinků, a je zde tedy spousta důvodů, proč se jimi krášlit a nosit je na sobě či u sebe.

Krásný šperk je snem každé dámy, ale decentním klenotem nepohrdnou ani pánové. Věděli jste, že správně vybraný šperk dokáže mnohem víc, než jen podtrhnout vaši krásu a šarm? Prozradíme vám, jaký význam mají šperky v esoterice, k čemu všemu vám mohou pomoci a jak si vybrat ten pravý!

Šperk zároveň ukazuje vašemu okolí z vaší osobnosti přesně to, co chcete ukázat. Šperk podpoří vaši osobní sílu a pomůže vám zbavit se vašich trápení.
 

Amulet nebo talisman?

Nošení toho správného šperku vám přinese štěstí a pomůže vám k úspěchům. Jak na to? Pořiďte si klenot, který bude vaším osobním amuletem nebo talismanem pro štěstí! Někdo nosí v kapse plyšového medvídka, vy můžete mít něco mnohem nápaditějšího a krásnějšího!

Slova amulet a talisman se používají v podobném významu, ale přece jen je mezi nimi drobný rozdíl. Je však tak malý a nejasný, že dokonce ani lidé, kteří mezi amulety a talismany pečlivě rozlišují, se jen stěží shodnou na jejich přesné definici.

Amulet je předmět vyrobený z přírodních materiálů (tedy například kov nebo kámen, určitě by neměl být plastový), který obsahuje magické symboly, jež mu dávají sílu. Aby byl účinný, nosí se na těle. Pomocí pečlivě vybraných symbolů dosáhnete toho, že amulet bude sloužit konkrétnímu účelu, například vám přinese úspěch v práci. Typickým amuletem je například ochranný pentagram.

Talisman byste měli mít také pořád u sebe. Na rozdíl od amuletu však svojí sílu nezískává z materiálů ani symbolů, ale z energetického nabití. Jak se to dělá? Není to nic složitého! Talisman vzniká tehdy, když se vám daný předmět v určitém okamžiku spojí se silnou pozitivní energii. Může to být například darováním – skvělým talismanem je například předmět, který jste dostali od milovaného člověka. Jiným příkladem je nalezený talisman, do této kategorie patří například pověstný čtyřlístek pro štěstí.

Zatímco amulet vám pomůže dosáhnout konkrétních cílů, talisman je jednoduše předmětem pro štěstí – ať už v jakékoliv oblasti života. Zajistí vám přízeň Štěstěny, ať už se chystáte na pracovní pohovor nebo na dovolenou.
 

prstenPrsten spojení
Tento prsten podporuje hlubokou náklonnost k určitému člověku a posiluje vzájemné spojení. Ručně vyryté pentagramy zaručují ochranu před negativními vlivy. Magické symboly prohlubují vztah a posilují lásku. Na vnitřní straně je vyrytý nápis "Hearts as one" (Srdce jako jedno).

 

cho ku reiCho Ku Rei s ametystem
Symbol Cho Ku Rei lze nosit jako přívěsek a bude pro vás amuletem, dodávajícím sílu. Magická spirála na tomto krásném šperku vede přímo k ametystu, kamenu síly, umístěnému v centru znaku. Symbol sám představuje ochranu a život, a stane se pro vás zdrojem životní energie!



Šperky pro štěstí

Amulet a talisman však mohou velmi snadno splynout do jednoho a toho samého předmětu. A přesně to je případ mnoha šperků.

Šperk, který je zároveň amuletem i talismanem, je vyroben z pečlivě vybraných materiálů, například stříbra a drahých kamenů, a může nést určité symboly, které budou jeho nositeli pomáhat. Zároveň se jeho získání spojuje se šťastnými okolnostmi, které ho nabíjejí pozitivní energii. Můžete ho dostat třeba jako dáreček, ať už od vaší lásky, od maminky či babičky nebo kohokoliv, kdo je vám z nějakého důvodu hodně blízký. Můžete si ho však pořídit i sami, třeba za odměnu za nějaký úspěch nebo zkrátka proto, že vás právě tento šperk osloví. A pokud se věnujete čarování, můžete mu dodat sílu a nabít ho magickým rituálem.

Věděli jste, že mezi šperky-talismany patří dokonce i snubní a zásnubní prsteny? Jejich získání se spojuje s krásným zážitkem plným lásky a většina lidí je sundává jen zřídkakdy, takže dokonale splňují všechna kritéria talismanu. Navíc v sobě mají i prvek amuletu, protože jejich cílem je posílit a upevnit lásku mezi partnery. Jestliže jste zadaní, možná nosíte amulet a talisman, aniž byste vůbec tušili o jeho magickém významu!

A když už jeden amulet máte – proč si nepořídit další?
 

stestiTalisman štěstí
Tento tajemný amulet v sobě spojuje symboly AGLA a Jupiter v jeden mocný symbol štěstí! AGLA symbolizuje podrobení se Bohu neboli vyšší síle. Jupiter je naproti představuje blahobyt, bohatství a rozmach. Proto tedy tento amulet nosí nejen štěstí, avšak podporuje i rozvoj naší kariéry!

 

budai Náhrdelník Happy Budai-Hotei
Hotei nebo Budai je slavná postavička japonské a čínské tradice. V Asii se považuje pohlazení jeho břicha za štěstí nosící gesto. Potulný, žebravý mnich z 10. století je svým šťastným a spokojeným výrazem téměř nakažlivý a při nošení v podobě přívěsku vás naplní štěstím a optimismem!



Šperk jako symbol vaší výjimečnosti

sperkyŠperk podtrhne vaši osobnost jako nic jiného. Zároveň vám pomůže dát vašemu okolí decentním způsobem najevo, kdo jste a na čem vám záleží. Konec konců, i zmiňovaný snubní prsten nosíme proto, aby všichni viděli, že jsme šťastně vdané nebo ženatí. Podobnou vlastnost, možná o kousek méně výraznou, mají i jiné šperky. Jsou projevem nás samotných a toho, co máme rádi. Zatímco nadšená milovnice přírody si vybere šperk s květinovými ornamenty, jiná dáma s vášní pro historii sáhne například po staroegyptských motivech a originální recesistka si koupí třeba náušnice s upířími zuby.

Jestliže vás baví esoterika, otevírají vám šperky nové a netušené možnosti. Díky nim můžete ukázat světu, že jste nadějná a talentovaná čarodějka (nebo čaroděj), ale přitom se nevnucovat. Vyberte si symbol, kteří přečtou pouze zasvěceni, a máte vyhráno!

Lidí, kteří se věnují esoterice, není mnoho, o to je příjemnější, když se navzájem naleznete a poznáte. A k tomu může sloužit právě šperk – je to vaše tajné poznávací znamení! Noste třeba výrazný šperk s pentagramem a nechejte se překvapit! Může se klidně stát, že vás osloví třeba kolegyně z práce nebo spolucestující v tramvaji, prozradí vám, že se zajímá o to samé a vy získáte novou spřízněnou duši!
Netoužíte po takové pozornosti? Vyberte si decentní šperk s magickým symbolem a pak vás odhalí jenom ti opravdu hluboce zasvěceni!
 

horovo okoHórovo oko
Tento magický amulet slouží zejména k ochraně před zlými pohledy a před nehodami. Hór byl jedním z hlavních bohů starého Egypta, byl zobrazován v podobě sokola a pod jeho vládu patřilo dokonce i samotné Slunce! Tento mocný ochranný amulet v sobě tudíž ukrývá skutečně obrovskou sílu!

 

naramk pentagram Náramek, pentagramy s korálky z měsíčního kamene
Tento nádherný náramek vás okouzlí celou řadou pentagramů a korálků z měsíčního kamene, kterými je ozdoben! Je to opravdový skvost v oblasti šperkařského umění, který má navíc hluboký symbolický smysl související s čarodějnictvím.



Zlato, stříbro, drahé kameny – vyberte si!

Šperk s magickým významem by určitě měl být vyroben z přírodních materiálů. Základem šperku jsou téměř vždy kovy, vybírejte je pečlivě. Proč se spokojit s bižuterii, když můžete mít pravé stříbro nebo dokonce zlato – jsou cennější i s esoterického hlediska!

  • Stříbro a síla Luny

    Nejlepší a zároveň cenově dostupnou volbou pro magické šperky je stříbro. Tento drahý kov se totiž spojuje s tajuplnou energii Luny – ne nadarmo se říká „stříbrný Měsíc“. Nošení stříbrných šperků posílí váš kontakt s lunárními sílami, ze kterých můžete čerpat poznání. Podpoří vaši citlivost, vnímavost a intuici. Pomůže vám navázat kontakt s nehmotnými energiemi. Zkrátka vše, co by si zájemce o esoteriku mohl přát!

  • Zlato, král kovů

    Zlato souvisí s energii Slunce. Ta je zářivá a životodárná, snad proto bylo zlato v dějinách vždy tolik ceněno. Zatímco stříbrný šperk podporuje schopnost vcítění, zlatý bude zářit spolu s vámi a udělá z vás skutečnou hvězdu. Je to přece kov aristokratů!

  • Měď symbol lásky!

    Dalším zajímavým kovem je měď – souvisí s energii Venuše, tedy lásky, krásy a smyslnosti. V šperkařství se používá nejen samotná, ale i v slitinách jako je mosaz a bronz, a typická je pro ni krásně červenavá barva – od srdce.
     

mesicMěsíc
Krásný stříbrný přívěsek s dorůstající Lunou vyjádří vaší spjatost s měsíčními energiemi, které působí zejména na ženy. Nošení lunárního symbolu podpoří vaši provázanost s energii Měsíce a umožní vám silněji ji vnímat.

 

nausnice Náušnice se symboly Marsu a Venuše
Originální asymetrická dvojice stříbrných náušnic vyjadřuje jednotu v protikladu, kterou nacházíme mezi mužským a ženským principem. Jsou to symboly Marsu a Venuše, které se navzájem dokonale doplňují a pomohou vám najít rovnováhu mezi vaší vnitřní ženou a vnitřním mužem.

 

nahrdelnik Náhrdelník Stříbrný prut
Elegantní a zajímavý náhrdelník ze stříbra podtrhne noblesní a tajuplný styl každé čarodějky! Je to pravá krása v jednoduchosti, která vás určitě uchvátí a najde si univerzální využití jako doplněk vašeho jedinečného stylu.

 

Magické kameny a jejich síla uzdravovat

Nepostradatelnou součástí magických šperků jsou drahokamy a polodrahokamy. Existuje jich nepřeberné množství, všechny jsou nádherné a každý je jedinečný svým vzhledem i účinky. Magické kameny slouží jako amulety a zároveň mají léčivé účinky na tělo i duši. Které jsou nejoblíbenější? Čirý křišťál je mocným očistným a ochranným kamenem a velmi účinně pročišťuje energii. Růženín léčí rány na srdci a pomáhá při nedostatku lásky. Ametyst nám zas usnadňuje zbavovat se závislostí a udržet si jasné myšlení. A co zdraví? Velmi oblíbený je třeba hematit, který čistí krev.
Chcete vědět o magických kamenech a jejich účincích víc? Sledujte Astronákupy, připravujeme pro vás velký článek zaměřený jen a pouze na ně!
 

Jak a kde nosit šperk?

Zbývá už jen poslední otázka – jaký šperk si vlastně vybrat? Přívěsek, náušnice, náramek, prsten... Co je nejlepší?
Nelze říct, že by některá z možností byla univerzálně lepší než jiná. Závisí tedy hlavně na vašem vkusu a preferencích, někdo patří mezi milovníky prstýnků, někdo zas nedá dopustit na náušnice. Asi nejoblíbenějším místem pro nošení magických amuletů, kterým nemůžete nic zkazit, je krk. Přívěsek na řetízku se nachází v blízkosti srdeční čakry, a tak může působit nejsilněji.

Pokročilejší čarodějové mohou pracovat s tím, jaký prstýnek si vezmou na který prst. V těle totiž máme energetické dráhy, které spojují určitá místa. Například snubní prsteny se nosí na prsteníčku, protože se váže k dráze srdce. U náramků je zas důležité, jestli levá nebo pravá ruka. Pokud je například účelem nošení ochrana, je vhodnější levá ruka, protože u většiny lidé je pravá ruka energeticky vysílající a levá přijímající (u leváků je to naopak).

Jak vidíte, nošení šperků může být hotová věda. Nedělejte si však z toho těžkou hlavu. Mnohem důležitější při výběru toho pravého klenotu je totiž intuice. Srdce a hlas duše nikdy nelže!
Neváhejte tedy a sáhněte po tom šperku, který se vám nejvíc zalíbí a osloví vás na první pohled. Nemůžete se splést – vaše duše totiž přesně ví, co potřebuje!
 

nausnice Naušnice pentagram se spirálou
Tyto stříbrné náušnice v sobě spojují dva mocné symboly! Pentagram pomáhá svému nositeli dosahovat jeho cílů a přání! Spirála je zas pojítkem mezi nebem a zemí a představuje tajemný proud energie vedoucí do samotného nekonečna!

 

prstenPrsten hvězdného znamení
Stříbrný prsten je zdoben granátem, který má za úkol dodávat svému nositeli životní sílu, vytrvalost a nadšení a zbavovat ho negativních pocitů. Kolo zvěrokruhu se všemi dvanácti znameními, jejichž symboly obklopují vsazený granát, nám připomíná hlubokou moudrost, ukrytou v astrologii!

sperky sleva

Komentáře

Další články
Další články
Další články
Další články

Doporučujeme

Vyhledávání

Košík

celkem:
0 Položek
cena:
0,- Kč

Přihlášení



Registrace

 

nápověda